De 4 duurste kruiden ter wereld

 

Het toevoegen van de juiste kruiden aan je eten kan de smaak echt verbeteren, en dat allemaal zonder calorieën, suiker, zout of vet aan je maaltijd toe te voegen (volgens de Amerikaanse Dietary Guidelines for Americans 2020-2025). Specerijen kunnen ook voeding bieden en schadelijke bacteriën doden, en meer en meer onderzoek suggereert dat kruiden de gezondheid van het hart kunnen ondersteunen, de cognitieve functie kunnen stimuleren en gewichtsbeheersing kunnen bevorderen. Met dit alles in gedachten, is het geen wonder dat er zoveel waardevolle kruiden in de wereld zijn.

 

Historisch gezien worden specerijen al eeuwenlang gebruikt door Europese apothekers en bij religieuze ceremonies. Veel van de meer zeldzame specerijen werden in de 19e eeuw betaalbaarder, toen de monopolies van specerijen werden vervangen door steeds meer bedrijven. Tot op de dag van vandaag zijn er echter nog steeds verschillende kruiden die buitengewoon moeilijk te cultiveren en te oogsten zijn en dus vrij duur zijn. Dit zijn de 3 duurste kruiden ter wereld.

 

Dure kruiden en waarvoor ze worden gebruikt

 

Kardemom

Als je kardemom wilt kopen, wees dan bereid om ongeveer $ 30 per pond (of 60 euro per kilogram) uit te geven. Kardemom heeft een pittige smaak en de plant waar deze specerij vandaan komt lijkt op gemberwortel. Zwarte kardemom wordt vaak gebruikt om hartige gerechten op smaak te brengen, terwijl groene kardemom wordt gebruikt om desserts op smaak te brengen.

 

Zijn kruiden zoals kardemom de kosten waard? De wetenschap suggereert dat het consumeren van dit kruid je bloeddruk kan verlagen, de spijsvertering kan helpen door zweren te verminderen en zelfs je lichaam kan helpen kankercellen te bestrijden. Deze resultaten zijn veelbelovend, maar zijn tot nu toe alleen getest bij muizen en ratten. Zelfs zonder die voordelen is kardemom een ​​heerlijke specerij die elke maaltijd een krachtige kick kan geven. Het is zeker de moeite waard om het uit te proberen, zelfs als je er nog nooit van hebt gehoord.

 

Vanille

Een ons vanille kost je $ 6, terwijl een hele gallon je $ 260 kan kosten. Als u een pond vanillebonen koopt, betaalt u meestal $ 50 terug, hoewel het in sommige delen van de wereld voor maximaal $ 200 wordt verkocht. Van vanille wordt vaak gezegd dat het krampstillend werkt, wat betekent dat het spierspasmen (vooral in de darmen) kan verminderen.

 

Vanille is kostbaar omdat het productieproces nogal arbeidsintensief is. De vanillestokjes moeten met de hand worden geoogst, gefermenteerd en enkele weken in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Er zijn veel verschillende soorten vanille over de hele wereld en 15 ervan worden gebruikt om desserts op smaak te brengen.

 

 

Het duurste kruid: historisch en vandaag

 

Zwarte peper

Ooit was zwarte peper het duurste kruid ter wereld en werd het vooral gewaardeerd in het oude Rome. Veel mensen, waaronder oude koningen en Atilla de Hun, accepteerden zogenaamd zwarte peper als betaalmiddel. Zwarte peper (en peperkorrels) kunnen worden verhandeld om de bruidsschat te betalen, tol te betalen, huisbazen te betalen of te betalen voor toegang tot handel met andere handelaren. Houd dat in gedachten als je ooit een tijdmachine tegenkomt!

 

Saffraan

Het lijdt geen twijfel dat saffraan tegenwoordig het duurste kruid ter wereld is. Het kost meestal $ 10 of $ 11 per gram, of $ 500 tot $ 5000 per pond. Dat is ongeveer 15.000 euro tot 30.000 euro per kilogram.

 

Wat maakt dat saffraan zo’n hoge prijs verdient? De saffraankrokus bloeit maar één keer per jaar en maar twee weken. Elke krokus heeft drie stampers, die delicaat zijn en met de hand moeten worden geoogst. Het oogsten moet vroeg in de ochtend plaatsvinden voordat de smaak verdampt. Er zijn ongeveer 150.000 bloemen nodig om een ​​pond saffraan te maken. Gezien alle moeite die nodig is om het te verzamelen, is het geen verrassing dat saffraan bekend staat om zijn rijke smaak.

 

Zelfs een klein snuifje kan de smaak van een maaltijd drastisch beïnvloeden. Van saffraan wordt gezegd dat het wordt gebruikt voor antireumatische doeleinden, wat de progressie van artritis kan vertragen, en er wordt ook gezegd dat het soortgelijke pijntjes en spierpijn verzacht.

 

Misschien worden saffraan en vanille op een dag net zo gemakkelijk te kweken als zwarte peper, en wordt een nieuwe concurrent gekroond tot de duurste specerij ter wereld. Tot die tijd blijft saffraan echter de lange ongeslagen kampioen en we zijn er trots op het te blijven verkopen. Neem vandaag nog contact met ons op om een ​​snuifje voor jezelf te bestellen en te zien waar alle hype over gaat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.